lørdag 13. april 2013

Rundstykker og baguetter

I går var jeg i bakemodus, og bakte 3 brød, 8 rundstykker og 4 baguetter. Oppskrift på rundstykker/baguetter kommer her:

1/2 pakke gjær
2 dl vann, lunken
1/2 ts salt
2 ss olje
1/2 dl store havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete grov
2 dl hvetemel

Du kan gjerne ha i krydder/urter i deigen, og strø over med frø :) Denne deigen blir enten 8 rundstykker eller 4 baguetter, så veldig kjekt å doble oppskriften, men du trenger ikke doble mengden med gjær.

Slik gjør du:

Smuldre gjæren i en bakebolle, og tilsett litt lunkent vann. Rør ut gjæren.

Hell i resten av væsken, salt og olje.

Rør inn havregryn, og alt det sammalte melet. Tilsett hvetemel, og elt til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk med plast, og hev til dobbel størrelse.

Elt den ferdig hevede deigen litt, og trill en jevn pølse som du deler i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og/eller baguetter, og legg dem på en bakeplate. Dekk med plast, og hev til dobbel størrelse.

Stekes på 240 grader i ca 10 minutter, og avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar