tirsdag 9. april 2013

Avokadodip med rømme

Også denne oppskriften har jeg funnet i Berit Nordstrand sin bok, Mat med mer. Berit sverger til fullfet rømme, men her er jeg litt usikker på hva som blir mest helsemessig riktig... jeg har prøvd med både lettrømme og rømmekolle, og begge deler smaker godt :)

Dette trenger du:

2 modne avokadoer
2 ss sitronsaft eller lime
1 dl ekte rømme
salt og pepper etter smak

Mos avokadoene med gaffel, rør inn sitronsaft og rømme. Ha i salt og pepper etter smak.

Du kan også variere ved å tilsette chili, paprika eller hakkede urter.

Tips til grønnsaker:

* gulrot
* sukkererter
* paprika
* stangselleri
* kålrot
* agurk
* brokkoli
* blomkål

I tillegg kan du bruke den på knekkebrød og brødskiver, under pålegg som reker og kjøttpålegg, eller bare skiver med tomat.



Avokado har mange fantastiske egenskaper, spiser du 2 ss avokado får du i deg omkring 20 vitaminer og mineraler, samtidig som det senker kolesterolet. I tillegg er den fiberrik, og en halv avokado pr dag anbefales for å holde blodtrykket nede. En middels stor avokado inneholder omtrent 20 gram fett, men dette er sunt, umettet fett som oksiderer i kontakt med luft. Derfor blir avokadoen fort grå på farge. Ha i noen sitrondråper for å senke oksideringen.

Informasjon kommer fra den samme boka :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar