torsdag 11. april 2013

Laksefilet med appelsin og grønnsaker

Prøvde enda en ny lakserett i dag :) Testing pågår... ble veldig godt dette også :)

Dette trenger du:

ca 600 gram skinn og benfri laksefilet i porsjonsstykker (eller en annen type fisk)
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
1 liten purreløk eller 2-3 vårløk
2 appelsiner
salt og pepper

Slik gjør du:

Sett stekovn på 180 grader, og smør en ildfast form.

Kok opp lettsaltet vann til grønnsaker. Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler eller små terninger. Skyll brokkoli og purre. Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter. Kok gulrøtter, purre og brokkoli i 1-2 minutter. Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.

Kok ris, byggris eller poteter.

Skyll laksefileten under kaldt vann, og tørk den. Del i serveringsstykker og legg dem over grønnsakene. Dryss over salt og pepper.

Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann. Riv skallet av en appelsin, og press saften av denne. Hell saften over laksen og dryss appelsinskall over. Skjær den andre appelsinen i båter, og legg mellom laksestykkene.

La formen stå midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.

I dag servert med byggris, en plommetomat, rømmekolle og en liten persilledusk :)




Kilde: Fiskesprell








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar